Cruiser World
Nederlands English French
 

Over ons

De legendarische Land Cruiser maakte voor het eerst indruk op ons tijdens een verblijf in Australiƫ.

In Outback Australië is met name de 70-serie ingeburgerd. Maar de comfortabelere 60-serie, en zijn latere generaties, komen er ook veelvuldig voor, veel meer dan in Nederland, of de rest van Europa. De combinatie van comfort en magnifieke prestaties op moeilijk begaanbaar terrein lieten een diepe indruk op ons achter. Daarbij is het een auto waarvan de techniek nog degelijk en overzichtelijk is.

Cruiser World (eerder bekend als L&L Land Cruisers) is ontstaan nadat de wegen van Laurens en die van Maarten professioneel gezien samenkwamen. Laurens was zijn zeilcarrière aan het afronden, op zoek naar een nieuw avontuur, en Maarten keerde terug uit Australië na gewerkt te hebben als antropoloog in het veld.

Een voorliefde voor auto's bestond er al van jongs af aan bij de gebroeders Laurens en Maarten. Later werd dit hobby, en toen liep het uit de hand, of anders gesteld: nu is het hun beroep.

We speuren naar de zeldzame in nette staat verkerende HJ60, HJ61 en FJ62's, maken deze klaar voor de Nederlandse weg, en zijn continu in de weer om het magazijn met nieuwe en gebruikte onderdelen beter en completer te maken.

We hopen de Nederlandse wegen kleurrijker te maken door meer van deze klassieke werkpaarden binnen te halen en rond te kunnen laten blijven rijden. Wees van harte welkom om ons hierbij te helpen. We ontvangen U graag in ons pand in Workum, of staan U te woord per telefoon, ook kunt U het contactformulier van deze website invullen en verzenden.

 

Vriendelijke groet,

Laurens en Maarten.

 

Design by:
0